Onlangs heb ik hier aandacht besteed aan fraai werk van oud-leerling Kris Lauwen, thans werkzaam als illustrator en reclame-ontwerper in Haarlem. Vandaag aandacht voor meer recent werk van haar waaronder een verpakking voor een wel zeer origineel tropisch drankje en (dat komt mooi uit met het naderende Klaasfeest), vrolijke Sinterklaaspuzzels en ansichtkaarten.

Zo mocht Kris in opdracht van loco-concepts.nl logo en verpakking ontwerpen voor een ‘0% cocktail box’.
Deze kleurrijke COCO LOCO Box zit boordevol met verrassingen: een stoer cocktailglas, een (herbruikbare) bidon om te gebruiken als shaker, sapjes en limonade voor de smaak en feestelijke ingrediënten om een heerlijke alcoholvrije cocktail te maken.
Je denkt vast, maar hoe maak in nu zo’n cocktail? Op de doos bevindt zich een QR code die je regelrecht naar de instructie film leidt en je ondersteunt met tips en tops.
Deze boxen zijn perfect voor een kinderfeestje, in de schoen, of onder de kerstboom.
Kris gebruikte ontzettend veel kleur om de box een vrolijk en tropisch aanzien te geven! Zo’n overvloedig en fel kleurgebruik kom je normaal gesproken niet zo snel tegen in haar overige werk. Meestal werkt Kris in aardetinten en wat donkerdere tonen en dat levert dan meestal een authentieke sferische plaatje op wat langzaamaan, wat zo zegt zij, haar trademark begint te worden. Dit kleurig uitstapje mag dus zeer geslaagd genoemd worden zoals hieronder te zien is, van schets tot eindproduct en promotieclip.

Coco Loco

Coco Loco

Coco Loco

Coco Loco

Coco Loco

Coco Loco

Die donkere sferen die hierboven werden aangehaald, passen natuurlijk ook bij het Sinterklaasfeest wat er weer aan zit te komen. Onlangs heeft Kris, eveneens in opdracht van Loco Concepts, Sinterklaas puzzels en ansichtkaarten mogen ontwerpen. Dit winters kinderfeest vraagt uiteraard een heel andere benadering in kleur en sfeer dan de zomerse vrolijkheid hierboven, maar ook met dit thema wist Kris wel raad zoals hieronder te zien is.

Ondanks alle coronabeperkingen: vrolijk Sinterklaasfeest gewenst!

Sinterklaas

Sinterklaas intocht

Sinterklaas

Sinterklaas puzzel

Sinterklaaspuzzel

Sinterklaaspuzzel

Sinterklaas

Sinterklaas

Ansichtkaart Sinterklaas

Ansichtkaart Sinterklaas

Reacties op “Oudleerling Kris maakt mooi werk als ontwerper”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB:
    Leuk zo’n filmpje ‘in wording’, wat ’n talent !

    Sjaak Jansen op 1 december 2021 om 09:13 uur.

  2. Kris Lauwen via Messenger:
    Oh hee Sjaak wat leuk! Wat een eer weer! Ik ga lezen! Dankjewel

    Sjaak Jansen op 1 december 2021 om 16:50 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren