Ik prijs me gelukkig met mijn huidige KSE-collega’s die steeds zo lief zijn me op de hoogte te houden van de recente verrichtingen op tekengebied oor hun pupillen.

De resultaten van het laatste schoolexamen Mavo4 kreeg ik 13 maart jl. door collega Dave Roelands opgestuurd die er (terecht ) trots het volgende berichtje eraan toevoegde:
Zijn we weer! Deze keer met wat foto’s van de opdracht Stilleven die deze week bij me ingeleverd zijn. Het betreft de laatste PTA-opdracht van mavo 4. Ook dit jaar weer een aantal ‘praaltjes’ erbij. Opdracht: Schilder met acryl een stilleven anno nu.

De leerlingen hebben thuis de stillevens zelf opgesteld op een wijze die volgens hen een geslaagde compositie zou opleveren, er verschillende foto’s van gemaakt en de foto die hen het beste beviel gekozen om na te schilderen.
Ik moet eerlijk zeggen dat de hoge kwaliteit van het door deze Mavo eindexamenkandidaten geleverde werk  me elke keer weer verbaast. Dave blijkt als geen ander zijn examenkandidaten te kunnen motiveren en opstuwen tot wel erg fraai en kleurig schilderwerk. Sommigen houden het wat klassiek met hun fruitstillevens, al laat Felicia met de stickertjes op het fruit heel duidelijk zien dat het wel degelijk een stilleven anno 2023 betreft, anderen maken er op kleurige wijze haast echte popartwerken van à la Wesselmann.

Ongetwijfeld zullen deze schilderijen binnenkort in de hal en op de gangen van de KSE te zien zijn, want tekenen  laat nog steeds als enige vak aan elke belangstellende duidelijk zien hoe de leerling aan zijn cijfer komt en op wat voor niveau er gewerkt wordt. En wat zullen de ouders die straks bij de diploma uitreiking de schilderijen van hun kroost te zien krijgen trots en verrast zijn!

Diepe buiging weer voor Dave en zijn pupillen!

Famke van Geel

Famke van Geel

Elena Hu

Elena Hu

Ceyla Karasu

Ceyla Karasu

Bente Schilder

Bente Schilder

Anouk van Limmeren

Anouk van Limmeren

Amber Hennephof

Amber Hennephof

Aliyaa Kamperveen

Aliyaa Kamperveen

Thijs de Wild

Thijs de Wild

Sylvie van Altena

Sylvie van Altena

Noor Verbeek

Noor Verbeek

Mycke Brenters

Mycke Brenters

Mare van de Voort

Mare van de Voort

Lisa Brouwers

Lisa Brouwers

Jet van Boxel

Jet van Boxel

Isa de Rooij

Isa de Rooij

Felicia Tuck

Felicia Tuck

 

Reacties op “Stilleven 2023, een MAVO-schoolexamen praktijk.”

Er zijn al 3 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Petra Romme via FB:
  Heel mooie werkstukken‼️

  Sjaak Jansen op 15 mei 2023 om 10:43 uur.

 2. René Mensen via FB:
  Mooi gedaan!

  Sjaak Jansen op 15 mei 2023 om 10:44 uur.

 3. Dave Roelands via e-mail:
  Echt tof man!

  Sjaak Jansen op 15 mei 2023 om 10:45 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren