Aan het begin van de afgelopen zomervakantie kwam ik een leuk bericht tegen van oud-leerling èn KSE-collega CKV Angela Pertijs. Een van haar leerlingen deed mee aaan een wedstrijd en kreeg tijdens de h3h biënnale in Oosterhout een masterclass en een ‘artist-in-residence’ onder begeleiding van kunstenaar David Bade aangeboden in Museum MOYA .

Brabantse jongeren (12-18 jaar) werden uitgedaagd om een collage te maken met als thema een zelfportret. Een jury selecteerde uit alle inzendingen tien talenten en één daarvan was Veronique. Haar terecht trotse docent Angela plaatste op Linkedin dit bericht:

“Mevrouw, ik vind het leuk om in mijn vrije tijd met kunst bezig te zijn, heeft u misschien nog leuke opdrachten die ik thuis kan doen?” Met die vraag begon het. Vanuit de h3h biënnale in Oosterhout kwam er post, misschien iets voor haar dacht ik…
Een wedstrijd waarbij de winnaars in het MOYA 5 weken lang hun eigen kunstwerk mochten maken. En gisteren (14 juli jl.) was de opening van de tentoonstelling van het werk van die leerling in het MOYA en daar mocht ik bij zijn! Wat ontzettend trots ben ik op jou Veronique! Ik hoop dat ik je nog meer mag zien groeien.

‘FACE YOURSELF’ dat was de naam van de wedstrijd waar Angela op doelde in haar bericht en het was een  onderdeel van het  educatieprogramma  van de h3h biënnale in Oosterhout. Meedoen kon door een collage te maken met als thema zelfportret en die  op te sturen.
Deze werden beoordeeld door een deskundige jury en zij selecteerden uit alle inzendingen tien talenten die een masterclass en een artist-in-residence konden winnen onder begeleiding in Museum MOYA.  Tijdens de h3h biënnale werkten zij in museum MOYA aan hun kunstwerk en kon het publiek kennis maken met deze nieuwe jonge makers.

Het werkstuk waarmee Veronique haar masterclass gewonnen heeft zie je hieronder net als het kunstwerk wat zij daarbij vervaardigd heeft. Toen ik haar eerste werk zag moest ik trouwens meteen denken aan deze opdracht die ik jaren geleden in de bovenbouw gegeven heb. De prijs voor Veronique bestond uit een masterclass onder begeleiding van professioneel kunstenaar David Bade, een eigen werkruimte in museum Moya en een materialenbudget.

Helaas is de expositie van met de werken van de jonge kunstenaars niet meer te zien, maar de foto’s en de linkjes hieronder geven wellicht een beeld.

Van harte proficiat voor Veronique en haar attente docent Angela, en ik ben benieuwd naar de de toekomstige ontwikkelingen van beiden!

De flyer voor de wedstrijd

De flyer voor de wedstrijd

De collage van Veronique

De collage van Veronique

De winnende talenten

De winnende talenten

Aan het begin van de werkzaamheden

Aan het begin van de werkzaamheden

Het Moyamuseum

Het Moyamuseum

De jonge kunstenaars

De jonge kunstenaars

Het kunstwerk van Veronique

Het kunstwerk van Veronique

Op Instagram staan deze twee filmpjes met de winnaars aan het werk: filmpje 1 en filmpje 2 . Ook BN/De Stem besteedde aandacht aan het evenement met een artikel.

 

 

 

Reacties op “Veronique was ‘artist-in-residence’ bij museum MOYA in Oosterhout”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren