Als er iemand is die zijn leerlingen weet te motiveren met de meest merkwaardige en opmerkelijke opdrachten dan is dat wel mijn goede vriend en collega Richard Rokx. Wat er af en toe uit zijn koker komt….

Hoe maf wil je het hebben?  In schooljaar 2018- 2019 gaf Richard zijn Mavo4-eindexamenkandidaten de opdracht  ‘Koei’ en in schooljaar 2021-2022 confronteerde hij zijn derdeklassertjes met deze opdracht.  Deel 1 met de resultaten hiervan heb ik een tijdje terug hier al laten zien maar de rest van de resultaten, en die zijn ook vast en zeker het bekijken waard, zijn nù aan de beurt.

Over deze opdracht vertelde Richard het volgende destijds: ‘Voor deze opdracht heb ik echt een beroep gedaan op creativiteit en inventiviteit. Alles mag, materiaal en techniek zijn vrij, zolang de link met een koe maar is te leggen. Geen kaders verder, geen voorbeelden, maar volledige creatieve vrijheid.’

Nu kun je je er als leerling  met een Jantje van Leiden van afmaken bij zo’n opdracht met zoveel vrijheid, maar dat is er niet bij zoals hieronder te zien is. Een grote variatie aan persoonlijke keuzes van gekozen werkwijzen en technieken, een schat aan verschillende invalshoeken en zeer opmerkelijke resultaten die getuigen van grote vindingrijkheid, creativiteit en fantasie waren de uiteindelijke resultaten van deze op het eerste gezicht bizarre opdracht!

Voor meer maf beestengedoe, vervaardigd door Richards leerlingen, kun je hier nog klikken!

Koei

Koei: kijkdoos stal

Koei

Koei: kijkdoos stal

koei

Koei: proces en eindresultaat

koei

Koei: proces

koei

Koei: schetsen

koei

Koei: eindresultaat

koei

Koei: label voor een melkfles

koei

Koei: label voor een melkfles

koei

Koei: tas

koei

Koei: voering binnenkant tas

koei

Koei: voering binnenkant tas

http://www.sjaakjansen.nl/index.php?s=koei

Koei: schoenen

koei

Koei: inkijkdoos

koei

Koei: inkijkdoos

koei

Koei: in ijzerdraad

koei

Koei: collage

koei

Koei: borduursel

koei

Koei: mozaïek

Koei

Koei: Milka

Koei

Koei: collage

Koei

Koei: memory spel

Koei

Koei: kleurpotlood

Koei

Koei-moe(i)

Koei

Koei: Lego

Koei

Koei: koemens

 

Reacties op “ouwe koeien uit de sloot deel 2”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. René Mensen via FB:
    Heel creatief en fijn met zo’n out of the box docent.

    Sjaak Jansen op 9 oktober 2023 om 10:55 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren