Het schooljaar is nèt zeven weken aan de gang of daar ie alweer: de Herfstvakantie.

Met bijgaand werkstuk hieronder, gemaakt in 1974 door een van de leerlingen uit Havo2  n.a.v. een schilderopdracht van mijn vriend en collega Jan van den Brink, toentertijd de nestor van onze sectie, wil ik graag alle bezoekers van mijn blog voor zover dat het hen betreft, een fantastische en relaxte Herfstvakantie wensen.
Met platte Lyonse kwasten moesten de leerlingen met ‘impressionistische’ toetsen en vegen een bos in de herfst met een huis daarin verbeeld worden. Op deze pagina is meer werk te zien n.a.v. deze opdracht.

Wat vliegt de tijd! Ik realiseer me nu bij het zien van die herfsttekeningen ook weer dat het alweer maar dan 50 jaar geleden is dat ik in 1971 aan het Stedelijk Gymnasium  in Den Bosch en in 1973 aan de KSE in Etten-Leur als tekendocent begon. De leerlingen die ik toen onder mijn hoede had zijn thans onderhand met pensioen…..
Het ging allemaal erg snel, maar wat mag ik terugkijken op mooie jaren!
Iets van die mooie jaren vind je hopelijk terug in dit blog wat ik nu alweer 11 jaar maak en waarvan dit aflevering numero 770 is!

Hier vind je de allereerste aflevering van 1 oktober 2012 over onze KSE-bijdrage aan CUMEL 2012.
Fijne vakantie en tot maandag 23 oktober!

Herfst

Herfst

Reacties op “Herfstvakantie 2023”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Marijke Jansen-van Beckhoven via Linkedin:
    Je bent een trouwe schrijver die ik graag volg. En ja, de tijd vliegt… iets met leeftijd

    Sjaak Jansen op 13 oktober 2023 om 09:04 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren