Vorig schooljaar en vóór corona werkten twee Vwo-brugklassen o.l.v. collega Dave Roelands  aan de schilderopdracht ‘Gewoon alledaags’: een uitdagende en nieuwe opdracht, geheel geïnspireerd op het werk van de hedendaagse kunstenaar Serge de Vries.

De KSE- brugklassers waren erg enthousiast bezig om n.a.v. deze opdracht een persoonlijk hedendaags kunstwerk te maken. Ook kunstenaar de Vries was, op de hoogte gehouden van de vorderingen door docent Dave,  zo enthousiast dat hij zelfs naar de KSE wilde komen om uitleg te geven over zijn schildertechniek en de werken van onze leerlingen te bezichtigen! Tot corona uitbrak en we onze lessen vanuit huis moesten voortzetten…..

Wat nu? De schilderopdracht werd een digitale opdracht die de leerlingen thuis op hun laptop maakten. Wat eerst een streep door de rekening leek, bleek een groot succes. De uiteindelijke digitale resultaten zijn namelijk prachtig! En als kers op de taart zegt de Vries na de werkstukken gezien te hebben: ‘Dit inspireert me. Er zijn zelfs een paar kunstwerkjes die ik misschien ook wil gaan schilderen!’. Een hedendaagse kunstenaar die geïnspireerd raakt door het werk van onze leerlingen. Wat een prachtig compliment! Daar mag je uiteraard enorm trots op zijn.

Naast De Vries was ook het tijdschrift Kunstzone (hét tijdschrift voor kunst en cultuur in het onderwijs) erg enthousiast en publiceerde in het onlangs verschenen augustusnummer een door Dave geschreven artikel over deze opdracht.  Lees hier het artikel over Daves opdracht voor zijn brugklassers.

artikel Dave

artikel Dave

Ian V1B

Ian V1B

Jasin V1B

Jasin V1B

Floor V1B_1

Floor V1B

Fenne V1B

Fenne V1B

Enid V1A

Enid V1A

Lynn V1A

Lynn V1A

 

 

Reacties op “Aandacht voor de schilderopdracht ‘Gewoon alledaags’ in Kunstzone”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Dave Roelands via de mail:
    Leuk artikel is het geworden he? Nogmaals dank voor de tip!

    Sjaak Jansen op 10 september 2020 om 10:55 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren