Nog een nagekomen berichtje over ‘De Nachtwacht on tour’, waarover hier alles te lezen is en waaraan ik ook een steentje mocht bijdragen. Ik wist dat de Duitse televisie opnamen gemaakt had op donderdag, 10 september, toen de levensgrote reproductie van de Nachtwacht opgebouwd werd en ’s middags de officiële opening verricht werd. Inmiddels staat deze reportage voor het programma Morgenmagazin van 15 september jl. van de WDR online.

Het resultaat met als titel  ‘Kunst im Altenheim’ (Kunst in het bejaardenhuis)  mag er wezen. In een blok van bijna vijf minuten kun je mooi zien hoe het er die donderdag aan toe ging, vanaf de opbouw tot en met de feestelijke opening. Ook erg leuk dat er een aantal bewoners van Kloostergaard èn directeur Carla Brander te zien zijn en te horen (wèl met een Duitse voice-over….).
De Duitse toelichting bij de reportage luidt als volgt:
Im Reichsmuseum in Amsterdam kann man die Bilder der alten flämischen Meister bewundern. Doch nicht alle haben dazu die Gelegenheit. Das brachte die Museumspädagogin des Reichsmuseums auf die Idee, die Kunst auf Reisen zu schicken.
Mit Nachdrucken von Rembrandts berühmten Bild ‘Die Nachtwache’ fährt sie durch die Niederlande und besucht Seniorenheime. Für viele alte Menschen eine willkommene Abwechslung im eher tristen Corona‐Alltag.

Unsere MOMA‐Reporterin Gudrun Engel war mit der ‘Nachtwache’ auf Tour.

Van harte aanbevolen dus dit filmpje. Hieronder vast een paar screenshots voor een eerste indruk! Ondanks de pijltjes en de andere zaken die er op te zien zijn kun je er niet op klikken. Bij het maken van deze screenshots kreeg ik deze ‘ballast’ niet verwijderd, maar hopelijk mag dat de pret niet drukken: het gaat tenslotte over het filmpje.

Bekijk zeker even de reportage hier: https://bit.ly/3c3BhFC of klik meteen hieronder op het filmpje zèlf, wat online beschikbaar blijft tot 15 september 2021.

Daar komt de Nachtwacht!

Daar komt de Nachtwacht!

De opbouw

De opbouw

De opbouw

De opbouw

Belangstelling vanaf de galerij van de heren Bruggenwirth en van de Velde (mijn oud-KSE-collega economie).

Belangstelling vanaf de galerij

Voor iedereen een Nachtwacht-gebakje bij de opening

Voor iedereen een Nachtwacht-gebakje bij de opening

Levende Nachtwacht figuren bij de opening

Levende Nachtwacht figuren bij de opening

Publiek bij de opening

Publiek bij de opening

Publiek bij de opening

Publiek bij de opening

Vol bewondering voor Rembrandt!

Vol bewondering voor Rembrandt!

Reacties op “Etten-Leurse versie van ‘Nachtwacht on tour’ op de Duitse tv”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB:
    besondere filmchen

    Sjaak Jansen op 23 september 2020 om 13:19 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren