Je wilt naar de kunstacademie en je moet een portfolio samenstellen om te laten zien wat je in je mars hebt. Aan het einde van het vorig schooljaar heb ik hier het eerste deel van zo’n portfolio laten zien. De zeer getalenteerde maakster is Romy Gommers, oud-leerling van de KSE.

Zij deed eindexamen tekenen op het Vwo, bij mijn collega Ellis Learbuch.  In het eerste deel heb je de fraaie resultaten kunnen zien van de tekenopdrachten die Romy in opdracht van de Tilburgse kunstacademie Fontys moest maken. In dit tweede deel aandacht voor een thuisopdracht fotografie, en Romy’s portfolio van werk uit haar KSE-tijd en haar jaar op de Willem de Kooningacademie waar zij na één jaar daar werken ontdekte dat door haar voorliefde voor het onderwijs een opleiding tot tekendocent aan Hogeschool voor de Kunsten Fontys in Tilburg een meer logische keuze zou zijn.
In de fotografie opdracht zie je duidelijk hoe consequent, logisch en fraai Romy stap voor stap al experimenterend een serie foto’s van wat stukjes korstmos aflevert die een ware ontdekkingstocht laten zien. Een mooi proces, met fraaie eindresultaten.

Thuisopdracht fotografie

Thuisopdracht fotografie

Thuisopdracht fotografie

Thuisopdracht fotografie

Thuisopdracht fotografie

Thuisopdracht fotografie

In het portfolio vind je verder werk uit het nabije verleden: werk uit de examenperiode op de KSE en uit het eerste jaar op de Willem de Kooningacademie. Allemaal materiaal wat zeer de moeite waard is. We zijn echter nog niet aan het einde van Romy’s portfolio. Binnenkort meer in het derde deel!

Mensen die naar de academie willen zouden misschien wat ontmoedigd kunnen raken bij het zien van zoveel mooi werk in één portfolio. Wees niet ongerust, met wat minder (qua hoeveelheid en kwaliteit) maak je ook echt wel kans: Romy is nu eenmaal een positieve uitschieter, die erg veelzijdig en uitzonderlijk getalenteerd is en graag niets aan het toeval wil overlaten!

Portfolio

Portfolio

Los werk en schoolopdrachten

Los werk en schoolopdrachten

Schoolopdrachten

Schoolopdrachten

Serie landschappen

Serie landschappen

Horror vacui en patronen

Horror vacui en patronen

Schoolopdrachten

Schoolopdrachten

 

Reacties op “Portfolio Romy Gommers deel 2”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Ingrid Gommers via FB:
  Wat heb je dat toch weer mooi beschreven!!

  Sjaak Jansen op 2 oktober 2020 om 08:43 uur.

 2. Romy via de mail:
  Dankjewel voor het mooie stuk wat je hebt geschreven. Ik ben er helemaal tevreden mee en heb geen op- of aanmerkingen.
  Op de Fontys gaat alles goed. Tot nu toe mag ik zo’n 3-4 dagen in de week naar school, wat erg fijn is. Ik denk dat ik nu echt op mijn plekje zit!

  Sjaak Jansen op 2 oktober 2020 om 11:39 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren