Op donderdag 14 april was er letterlijk en figuurlijk een knallende opening van de tentoonstelling ‘Meestervervalser’ in de Etten-Leurse Van Goghkerk.

In de voormalige hervormde kerk waar de vader van Vincent van Gogh dominee geweest is en die thans helemaal in het teken van Van Gogh ingericht is, was ik bij de druk bezochte opening van de tentoonstelling van de schoolexamenwerken van de Mavo 4 leerlingen met tekenen van mijn terecht trotse collega Dave Roelands. Zoals ik hier al eerder vertelde en toonde hebben zij als echte vervalsers tijdens een examensessie van 4 uur een eigen draai gegeven aan een werk naar keuze van de beroemde schilder. De leerlingen deden dat d.m.v. collagetechniek waarmee verrassend de schildertoets van Van Gogh benaderd kon worden. De Brabantse gedeputeerde Stijn Smeulders verrichtte de spectaculaire openingshandeling door geheel in stijl van de door de leerlingen toegepaste collagetechniek een confettikanon af te schieten zoals hier te zien is op het filmpje.

Daarna konden de trotse makers hun ouders en familie en de andere bezoekers de resultaten van hun inspanningen laten zien onder het genot van een hapje en een drankje. Hieronder een impressie van de opening en beelden van de werkstukken. In de komende meivakantie is de tentoonstelling open, dus als je eens een kijkje wilt nemen…..

De tentoonstelling is te bezichtigen van: 20 t/m 24 april, 28 t/m 30 april, 4 t/m 7 mei, 11 t/m 15 mei en van 18 t/m 21 mei.
Steeds van 13.30-17.00 uur.  De entree tot de kerk is op Markt 4. Alle KSE-leerlingen hebben op vertoon van hun schoolpas gratis toegang. Ouders / verzorgers en overige bezoekers kunnen een ticket kopen op Markt 4 of online via de website, www.vangoghkerk.nl.

Expositie

Overzicht van de expositie

Pierre van Damme

Pierre van Damme leidt collega Dave in

Collega Dave

Collega Dave legt de opdracht uit

De gedeputeerde

Gedeputeerde Stijn Smulders spreekt

Knallende opening

Knallende opening verricht door de gedeputeerde

De expositie

De expositie en de bezoekers

De expositie

De expositie en de bezoekers

expo

De expositie en de bezoekers

expo

De expositie en de bezoekers

expo

De expositie en de bezoekers

expo

Prachtige collages geïnspireerd op Van Gogh

expo

De expositie en de bezoekers

En een tevreden gedeputeerde blikt terug zoals te zien is op dit filmpje.

Maandag 9 mei, na het einde van de voorjaarsvakantie ben ik er weer met nieuwe blogs. Voor zover van toepassing: mooie meivakantie allemaal!
Tot over een week of twee!

Reacties op “Opening expo ‘Meestervervalser’ in Van Goghkerk”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Knap werk. Goede meestervervalsers. Hopelijk zijn wel alle oortjes heel gebleven 😉

    Martin op 26 april 2022 om 20:18 uur.

  2. Dave Roelands via de mail:
    Tof stukje. Bedankt.

    Sjaak Jansen op 9 mei 2022 om 13:22 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren