In 2009 heeft de KSE voor de vierde keer deelgenomen aan het Nederlands Filmfestival voor Scholieren (NFFS) in Lelystad. Ikzelf zag die dag i.v.m. examenverplichtingen helaas geen kans om onze deelnemers daar te begeleiden, maar gelukkig was toenmalig collega Bart van Esch graag bereid deze honneurs waar te nemen. De onderstaande foto’s zijn ook van hem.

Het NFFS is voor de leerlingen altijd een onvergetelijke ervaring. Op de festivaldag is er altijd van alles te doen, de ontvangst en organisatie zijn uitstekend en men leert ontzettend veel van wat men door collegaatjes van andere deelnemende scholen aan films krijgt voorgeschoteld. Na de ontvangst in Museum Nieuwland in Lelystad kon men zich inschrijven voor diverse praktische of wat meer theoretische workshops, en natuurlijk kon men ook tussendoor een kijkje nemen op het terrein van Bataviastad met zijn outlet en met de replica van het VOC-schip De Batavia.

Bij de workshops waren acteurs en regisseurs als Johanna ter Steege en Eddy Terstall betrokken.

Na alle dagactiviteiten en het gezamenlijk diner kregen de deelnemers volop de gelegenheid om de alledaagse kleding te verruilen voor een tenue wat op een filmgala past want ’s avonds vondin het Agora theater in het centrum van Lelystad de vertoning van en de prijsuitreiking, in 2009 door toenmalig minister Plasterk van onderwijs,  voor de beste films plaats. Hoewel de KSE een zeer gevarieerde inzending had vielen we helaas niet in de prijzen, maar, zoals op de foto’s te zien is, het plezier die dag was er niet minder om!

De inzending van de KSE bestond uit De Plaag, gemaakt door Yvo Jolie en zijn maten, het reisverslag naar Straatsburg van Marjolein Quist en Phuong Thao Truong, The Lost Son, gemaakt door Anouk Nuijten en haar vrienden en de videoclip Abortion van het team van o.a. Lynn van Oers en  Milène van der Smissen.

1. Festivalposter

1. Festivalposter

2. Nieuwland

2. Nieuwland

Replica van VOC schip de Batavia

3. Replica van VOC schip de Batavia

Bataviastad Fashion Outlet

4. Bataviastad Fashion Outlet

. Workshop

5. Workshop

workshop

6. Workshop

Workshop

7. Workshop

Actrice Maria Ter Steege wordt geinterviewd

8. Actrice Maria Ter Steege wordt geïnterviewd

Phuong Thao filmt

9. Phuong Thao filmt

Marjolein interviewt,Phuong Thao filmt

10. Marjolein interviewt,Phuong Thao filmt

nterview met regisseur Eddy Terstall

11. Interview met regisseur Eddy Terstall

Presentatie Anouk

12. Presentatie Anouk

Presentatie Marjolein

13. Presentatie Marjolein

 Aan de lunch

14. Aan de lunch

Allemaal in gala

15. Allemaal in gala

Op de rode loper

16. Op de rode loper

De drukte voor het theater

17. De drukte voor het theater

In het theater

18. In het theater

In het theater

19.In het theater

In het theater

20. De Etten-Leurse afvaardiging in de zaal

Minister Plasterk maakt de winnaars bekend

21. Minister Plasterk maakt de winnaars bekend

In gala voor het theater

In gala voor het theater

1

 

Reacties op “NFFS 2009”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren