Na een hopelijk geslaagde vakantie zijn we weer terug.
Wat is het toch leuk om te zien hoe een leerling die ik in de tijd dat de KSE cultuurprofielschool was in de klas gehad heb, en die tòen al ambitie had om het te gaan maken in de wereld van het theater, nu druk bezig is om die droom waar te maken. De afgelopen vijf weken gooide Milène van der Smissen hoge ogen in de SBS-show ‘Beat me’, waarin zangers en zangeressen het tegen elkaar opnemen.

Toen ik Milène  als brugklasser in 2005  op Vwo voor mijn neus kreeg bleek zij al spoedig, toen zij in de medialessen bij een eerste les fotografie waarbij leerlingen elkaar op de foto moesten zetten als model voor op de cover van een glossy tijdschrift, een opvallende verschijning: zij poseerde als een professional en wist precies hoe zij op de gevoelige plaat moest worden vastgelegd. De manier waarop zij degene die haar fotografeerde instrueerde en hoe zijzelf poseerde was, zeker qua pose en uitstraling toch wel even wat anders dan wat andere leerlingen lieten zien. Enkele foto’s van die allereerste sessie vond ik nog in mijn archief.

Milène Vwo 2: media-foto opdracht

Milène brugklas: media-foto opdracht

Milène Vwo 2: media-foto opdracht

Milène brugklas : media-foto opdracht

Milène Vwo 2: media-foto opdracht

Milène brugklas: media-foto opdracht

Milène Vwo 2: media-foto opdracht

Milène brugklas: media-foto opdracht

Milène Vwo 2: media-foto opdracht

Milène brugklas: media-foto opdracht

Ook haar voorliefde voor theater bleek als snel, toen zij in een filmpje in het kader van het project ‘digitaal vertellen’ wat we in 2007 draaiden samen met Schooltv, de kans kreeg te laten zien wat haar toekomstdromen waren en hoe zij daaraan werkte. Uiteraard liet zij dat ook regelmatig zien in de schoolmusicals in die jaren en verzorgde zij daarvoor ook vaak de choreografie.

2006 open dag

Met het toenmalige musicalteam, open dag 2006

2006 open dag

Met het toenmalige musicalteam, open dag 2006

2006 open dag

Met het toenmalige musicalteam, open dag 2006

Bij het Amphiaproject dat zich in voorjaar 2007 afspeelde, was de choreografie van de slotmanifestatie ook van de hand van o.a.  Milène .

Milène tijdens de repetitie met haar dansgroep

Milène tijdens de repetitie met haar dansgroep

Instructie op de locatie

Instructie op de locatie

Tijdens de uitvoering van de dans

Tijdens de uitvoering van de dans

Speciale herinneringen heb ik aan de oratie van Professor Rob Martens in september 2007 bij Beeld en Geluid in Hilversum waar ik samen met drie leerlingen waaronder Milène, een presentatie mocht verzorgen over het media onderwijs zoals dat in die jaren op de KSE gegeven werd.

Milène doet haar verhaal

Milène doet haar verhaal

Milène beantwoordt vragen uit de zaal

Milène beantwoordt vragen uit de zaal

De drie leerlingen-presentatoren met rechts Milène

De drie leerlingen-presentatoren met rechts Milène

Milène groeide op in Etten-Leur.  Behalve haar optredens in de KSE-musicals en in diverse filmpjes volgde zij op muziekschool St. Frans ballet-, drama- en zanglessen. Ook trad ze op met jeugdtheater Hofplein in Roosendaal en met de befaamde theatergroep Max Mini. Daarna verliet ze Etten-Leur om de opleiding muziektheater te volgen aan Hogeschool Codarts in Rotterdam. Na haar opleiding ging zij o.a. als zangeres en entertainer  op avontuur aan boord van een cruiseschip dat onder meer langs de Caribbean, de Azoren en Noorwegen voer.

Gedurende de coronatijd weet Milène op uiterst creatieve wijze aan de bak te blijven met haar ‘kofferbakoptredens‘ en ontwikkelde zij tevens een programma als hommage aan de Amerikaanse zangeres Dolly Parton: ‘Voor mijn part Dolly’.  Milène doet nog veel meer, zoals hier op haar website te lezen valt, maar op dit moment staat zij dus vooral in de belangstelling vanwege haar deelname aan Beat me. Hier lees en zie je daar alles over!
Helaas is zij in de vijfde ronde (zaterdag 4 september jl.) met de finale in zicht op het nippertje verslagen door haar uitdager. Da’s natuurlijk kei-jammer, maar met haar optredens heeft zij in ieder geval veel indruk gemaakt op de professionele en kijkersjury en ongetwijfeld ook bij de televisiekijkers thuis en een schitterend visitekaartje afgegeven van haar veelzijdige talent!

Milene tijdens een van haar optredens bij Beat me.

Milene tijdens een van haar optredens bij Beat me.

Gegarandeerd dat we nog veel van dit theaterdier gaan horen! Ik blijf Milène met veel belangstelling volgen!

Reacties op “Milène: een en al theater!”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Mart van der Smissen via Linkedin:
  Sjaak, wat ontzettend gaaf dat je dit “muzikale levensverhaal” van Milène hebt gemaakt. Super bedankt
  Ik hoop net als jij, dat we nog veel van Milène mogen gaan zien en horen. Voor mij blijven het iedere keer weer kippenvel-momenten.

  Sjaak Jansen op 14 september 2021 om 14:58 uur.

 2. Frank Koreman via linkedin:
  Leuk stuk!

  Sjaak Jansen op 14 september 2021 om 22:13 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren