Onlangs heb ik hier aandacht besteed aan het fenomeen ‘open dag’ en de publiciteit daar omheen. Gedurende een aantal jaren ben ik betrokken geweest bij de verschillende publicaties rond de Open Dag  van de KSE.

Vandaag een terugblik uit de jaren 90 met een aantal van die folders en boekjes waarbij ik de illustraties mocht leveren. Het maken en kiezen van de  foto’s en en het verzorgen van de lay-out van een en ander lagen toen al in de handen van Kees Lauwen, mijn collega tekenen en (later) techniek, die in de jaren daarna samen met ons beider collega Arno Roks op de computer de vormgeving van al het materiaal tot grote hoogte zou brengen qua uitstraling en kwaliteit.

Behalve eenvoudige boekjes en folders, zoals hieronder te zien zijn, werden in de latere jaren professioneel ogende vlaggen, presentatieschermen, banners, powerpoint presentaties, tasjes en nog veel meer zaken ter promotie van de KSE door dit duo ontworpen, later aangevuld met collega tekenen Dave Roelands.

Mede door corona zijn al deze voorlichtings- en de bezichtigingsmogelijkheden van de school tegenwoordig voor iedere belangstellende bereikbaar op de computer. Digitaal kun je een tour maken door het spectaculaire brugklasgebouw en langs de vaklokalen in het andere gedeelte van de KSE. Docenten verstrekken alle informatie over de school en hun vak via de chat. Kortom, de hele publiciteitsmachine rond de jaarlijkse Open Dag heeft in de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen. Gelukkig blijkt het thans weer mogelijk voor de aspirant brugklassers  ook in ‘real life’ de school te bezichtigen. Vanaf maandag 7 februari tot en met donderdag 24 februari kunnen leerlingen van groep 8 een bezoek plannen voor een VIP-rondleiding samen met één volwassene.

Alle informatie en inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op:  https://www.opendagkse.nl/

info5

Info5

info6

Info6

Promo strip

Promo stripje

Promo strip

Promo strip 1

Promo strip

Promo strip 2

Promo strip

Promo strip 3

boekje 1

Boekje 1

boekje 2

Boekje 2

boekje 3

Boekje 3

boekje 4

Boekje 4

boekje 5

Boekje 5

De rode loper ligt uit voor je vanaf 7 februari!

De rode loper ligt uit voor je vanaf 7 februari!

Reacties op “Open dag publiciteit, nu en in de loop der jaren, deel 2”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren